Något att mumsa på och en omgång tre i rad

 Förrätt :) Bestod av svartbröd (ett Åländskt bröd) garnerat med en 1/4 skivad avocado, en klick gräddfil, röd rom, rödlök och förstås räkor :) Mums!!

 Middagen bestod av potatisgratäng (hemlagad), färsk sparris, körsbärstomater, mozarellaost och oxfilé :) Inte så dumt det heller om jag får säga det själv :)

Tjejerna drack sitt eget "bubbel" och ett glas vitt ;) (mjölk)
   

Bubblet smakade jättegott, det var läsk med smak av äpple :) I en fin flaska :) Härligt för barn att oxå kunna få fira nyår med lite finare läskflaskor :)

Mannen och jag drack ett gott rött vin som serverades ur min nya fina karaff som tomten kom med :)

 

Maten var underbar och vinet passade perfekt till :) Lyckat!!Efter middagen satte min dotter och jag oss för att spela några omgångar med "3 i rad" :) Vi älskar det spelet och kan verkligen sitta och spela om och om igen :)

Ja starten på kvällen har varit mysig :) Nu väntar vi på "års-skiftet" och hoppas att 2012 blir ett fantastiskt år med mycket kärlek och omtanke.

Kram och var rädda om varandra :)

Ett gammalt ska bort och ett nytt komma

Ja nu ska 2011 försvinna och 2012 komma.

Vad har då 2011 innehållit för mig?

Ja, det undrar jag oxå!

Glädje och besvikelser. Det är märkligt hur såna ting går hand i hand.

Men min största glädje är nog att jag kom in på Sthlms Universitet :) Och där har jag lärt känna underbara personer :)
En annan glädjande sak är alla de underbara personerna som jag fått lära "känna" i bloggvärlden :)
Ni förgyller mina dagar med omtänksamhet, tankar, kärlek, funderingar och härliga blogginlägg som jag läser hos er :)

Jag tycker oxå om att se hur min dotter med autism utvecklas och går mot att bli vuxen. Sakta mycket sakta så ska vi snart slussa ut henne mot eget liv och boende :) Det är en spännande resa :)

Min dotter som bor i Skövde är en kämpe och har snart kämpat sig igenom sin utbildning till plattsättare :) Jag är stolt över dig! Vi har en "historia" som är vår alldeles egen. De som känner oss vet om den och de vet hur du har kämpat med ditt liv. Du valde livet och det gör mig så stolt!!

Min äldsta dotter har två små charmtroll, som är de goaste barnbarn man kan finna :) Men så tycker väl iofs alla om sina barnbarn misstänker jag??
Dottern jobbar i ett kök och trivs bra med det, har en skojig chef som har humor i sina julklappar til personalen ;) Härliga kollegor är viktigt för att trivas!!

Den andra 18 åringen i tvillingskaran går mot sitt slut av sin utbildning till dekormålare. Hoppas hon lyckas bra i sitt yrke för hon har talang.

Min ena yngsta prinsessa går nu sitt sista år på dagis för att sen bli skolflicka. Man märker på henne att hon är redo att sluta på dagis för att börja på 6 års :) Pyssel här hennes absolut största intresse och hon sitter gärna länge och väl med sitt pyssel. När hon inte pysslar så busar hon och leker i sitt rum :)

Och den yngsta lilla prinsessan, är en riktigt buse :) En treåring full av energi och påhitt. Hon älskar att klättra och hoppa :) På dagis är hon en riktig charmunge och ler mot allt och alla :) Frallan älskar sitt dagis och sin personal och längtar dit nu efter några dagars ledighet (och mamman längtar oxå intensivt efter dagis ;) )


Ja detta var året som min älskade farmor skulle blivit 100 om hon hade levt. Hon dog tyvärr ett par veckor innan hon skulle fylla 98. Dagen innan hennes 98 års dag så fördes hon ist till den absolut sista vilan. Vi skojade ofta om hennes 100 års dag :) Vad vi skulle göra och hur vi skulle fira :)
Och i somras när hennes 100 års dag var så firade vi den precis så som hon hade velat :) Det kändes bra!!

Min pappa blev 70 år för ett litet tag sedan och det firade han och mamma i Spaniens soliga läge :) Mysigt! Vi har haft deras odåga till hund och här har han inte blivit lika bortskämd kan jag ju berätta ;)

Min mamma fyller 70 år det kommande året och samma år så har mina föräldrar varit gifta i  50 år (2012) :) Det tycker jag är GULD värt ;) Finns det någon i vår generation som kommer att vara gifta i 50 år?? Knappt troligt!!
Jag beundrar mina föräldrar om klarat detta stora arbete, att varit gifta så länge och uppfostrat 3 barn. Jag tycker det är underbart!!

2011 var oxå året som min kennel gick i "graven". Min sista HappyFeeling´s hemmaboende hund somnade in. Vår älskade lilla Tiki Tiki Tok lämnade oss och vi saknar henne så mycket. Jag hade redan bestämt mig för att inte ha "pälshundar" på grund av att min fibromyalgi förvärrades så av timmar av pälsvård. Att ha amrisar i utställningsskick kräver sina timmar av ansträngning. En hund i full päls behöver tvättas 1-2 gånger i veckan med efterföljande föning i 3-5 timmar, sedan trimmas och hållas efter för att vara i sin bästa kondition. Utställning är fantastisk roligt men tär på en kropp som redan gör ont!!
Och att dessutom ha en nackskada som visar sig mer vid stress gjorde att valet blev att avveckla kennelns pälsindivider.
Men att ha en nerklippt amris och dessutom en som Tiki var ingen uppoffring alls utan bara ren lycka, för hon var världens goaste hund!


Ja, det var väl lite av året som gått och året som ska komma :) 2012 väntar en resa till Bulgarien tillsammans med delar av familjen, min svärmor och mina föräldrar :) Det ser jag fram emot.
Sol och värme är något som jag "dyrkar" oerhört mycket!! :)

Jag borde bo i solen för att min kropp ska må ultimat bra!!! :)

Kram till er alla och jag hoppas ert nya år blir fyllt av kärlek och glädje!!

Jag säger som en jag hörde i morse: Jag ger inte ett enda nyårs löfte!! För var dag är en ny dag och året innehåller fler dagar än bara de första på det nya året!!

Må så gott

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA FRÅN MIG!!!!