Det du inte fick som barn

 
 I ett tidigare inlägg skrev jag om Lundby Dockskåp :)
 
Jag hade inget eget Lundby när jag var liten. Och någonstans inom mig så har den där längtan efter ett sånt dockskåp alltid funnits.
Ni vet när man tänder upp det på kvällen och allt är så där mysigt och fint i dockskåpet :)
 
Samtidigt är det så in i norden dyrt så det är ju inget man vill att barnen ska förstöra. De ska leka "fint" om de får ha ett sånt... Ja jag tycker det iaf!
 
Och nu är mina yngsta döttrar 5½ (snart 6 år) och 7½ år... och de kan leka "fint"... ja de kan minsann röja också.. men i detta kan de leka fint :)
Så den här julen kom tomten med ett dockskåp till dem :) Och det står passligt nog på nedre våningen så att jag kan övervaka leken ;)
 
De har suttit och lekt i kväll och vet ni vad? Det är just den känslan som jag hade hoppats på :) De sitter tillsammans och pysslar i sitt dockskåp :) Ikväll har dockorna fött barn, de har haft julafton och de har badat och lagat mat :) Supermysigt!!!
 
När jag tittade på åldern för dockskåpet så stod det: 3-8 år...
Jag skulle nog vilja påstå att en 3 åring är på tok för liten för ett så pass dyrt lekalternativ.... Men däremot från 5 år så kan det funka... nu är min yngsta som sagt var snart 6 år och jag tycker hon har "åldern inne"  nu först för ett dockskåp av den här klassen.
 
Idag måste barn bli "stora" alldeles för fort... som en vän som var här idag sa: När jag var 11 år så satt jag hemma och lekte...
Ja så var det ju... Vad gör 11 åringar idag?? Jo de hänger nere i centrum och gör fanstyg... Gå hem och LEK ist!!
 
Men här har som sagt var tjejerna iaf lekt och haft så kul idag :) Även en av Frallans vänner var här idag och lekte :) Så idag har vi haft STORA lekdagen nummer ett :)
 

Ja jag kan inte låta bli :) Men i kväll har jag varit där och fixat i dockskåpet :) Tycker det är superskoj!! Skulle lätt kunna tänka mig att ha ett som bara jag fick röra :) Som en annan vän sa till mig... "ha det som tittskåp för andra" :)
Ja Why not??!!
 
 
Kram på er och var rädda om varandra!
 

Julmys och hundbajs

Hos de allra flesta i bloggvärlden kan man läsa om hur mysigt de har haft det på julen :) gosigt och pluttigt :) Massor av kakor har bakats och ätits... ingen har sovit och alla barn har tindrat med ögonen av lycka och glädje över att tomten kommit :)
 
Precis som det är på riktigt!
 
Fast inte hos mig! Här har vi förvisso haft en skön jul utan måsten... för jag vägrade åka någonstans med ett lass ungar och en hundvalp....
Barnen väntade på tomten så pass att de började slåss.... Vad är en jul utan lite slagsmål liksom?
Hundvalpen kissar och kissade lite överallt vilket leder till: Maaaaaaaammmaaaaa Nisse kissar.....
Tell me something else....
 
Vet ni hur illa rengöringsspray med citrondoft egentligen luktar??? VIDRIGT!!
 
Men som alla andra har vi ändå haft det mysigt :) Vi har ätit risgrynsgröt och julskinka så det står ut genom våra öron... förutom 5 åringen som bestämt säger NEJ till att äta djur!! Hon äter inte kött eller fisk (förutom hamburgaren på MAX för det vet hon inte att är en kossa....)
 
Och tomten hade varit här på natten och lämnat paket :) Tack Gode Gud för appar.... Jag hade bildbevis för att han varit här..... några sekunders filmsekvens och livet var på topp :)
 
Nästa år ska jag börja jaga tomten i tid så han hittar hit på riktigt... eller nej föresten... nästa år sitter vi i fjällen eller i solen och då ordnar sig allt ändå ;)
 
Men vet ni vad :)
Julen i vårt hus har varit precis som en jul ska vara :) Barn som längtar efter att öppna paket så det uppstår handgemäng.. men lyckan kommer åter när paketen öppnas och leksakerna de längtat och önskat visar sig :)
Maten har varit god.... fast det räcker med tre dagar av allt... sen vill man åka till pizzerian och köpa en välgräddad pizza ;)
Och alla är nöjda... till och med hundvalpen som fick egna paket :)
 
Julen är inte en dans på rosor :) Men det är banne mig så mycket bättre när man inte har en massa krav på sig HUR det ska vara :) Julen är vad man gör den till :)
 
Och jag är glad att jag sa: NEJ jag åker ingenstans....  :)
 
Kram från mig :)
 
 

Byggnation av Playmobil kräver ett visst mått av tålamod

Men det är väl värt det!
 
Ja ett av projekten under julen var att bygga ihop en fantastisk byggnad av Playmobil :) De som känner mig på "riktigt" vet att jag och ritningar är INTE en bra kombination!
Jag fullkomligt avskyr allt vad ritningar heter och är sanslöst DÅLIG på att läsa av dem!!!
 
Men samtidigt så är jag envis som en röd gris... så skam den som ger sig!!

Men jag kan lova er att när jag öppnade kartongen och såg detta så kände jag för EN sekund: ÅÅÅÅHHHH GUD HJÄLP MIG!!!!
 
Men jag säger så här: Kan jag så kan alla!
Och då ska ni komma ihåg att jag är som sagt var TOTALT värdelös på ritningar!!! Totalt!!!
Jag får nåt panikartat i blicken när folk säger: Åååh vad jag älskar IKEA...
IKEA... vet ni vad det är??? BYGGSATSER för Helvete.... HUR kan man ens älska det???
 
Nåja... tillbaka till Playmobil!
 
Här gäller det EN sak i taget. Så det första jag gjorde var att kolla igenom ritningen/beskrivningen :) Och sen tog jag ETT steg i taget.... bit för bit :)
 
Jag hade även god hjälp av min bästa medhjälpare :)

Nisse testade på alla sätt och vis hur han bäst kunde hjälpa mig :) Han var till väldigt STOR hjälp ;) NOT!!
 
Men bygget fortgick och bäst gick det förstås när ingen störde mig ;)
 
Och här får jag väl säga som Gunde: Ingenting är omöjligt!!!
För ta mig sjutton... I DID IT!!!
Jag fick ihop det :)
 

Åhhh är det nåt jag älskar med Playmobil så är det ju alla detaljer :) Där är jag verkligen jätte "nördig" :) Men kolla... det är så himla coolt!!
Och bara det att bankomaten verkligen ger ut pengar får mig ju att bara gapskratta :) Det är så härligt!!
 
Och det bästa av allt....

En VÄLDIGT nöjd tjej som fick leka när mamma ÄNTLIGEN var klar :D
 
Jag gillar Playmobil och tycker det är en bra present till ALLA barn :)
 
Kram från mig :) Och som sagt var.... klarar jag detta... klarar alla det :)