20 minuter kontra 24 timmar

Graderna tickar neråt -5 -10 -15 och så vidare... Det är kallt. Nästan till och med riktigt svinkallt.
 
För en stund sen så skulle jag ta sista kvällspromenaden med Nisse. Skrev en Fb status om att varken han eller jag tycker om kyla och hellre skulle stanna inne om det gick.
 
Jag klädde iaf på mig. Dunjacka. Tjocka strumpor. Fleece under jackan. Mössa. Vinterskor. Halsduk.
 
Svor en liten ramsa över det här helvetes vädret och så gick vi ut.
 
Ögonen rann av kylan. Kinderna sved av kylan. Nisse lyfter tassarna HÖGT av kylan. Vi tycker INTE om kylan!
 
Vi tog den snabba kvällrundan! Den tar ca 15-20 minuter beroende på hur mycket man ska snusa. Sen kunde vi lugnt gå in och sätta oss i värmen igen.
 
Men det finns många som inte kan gå in. Som inte kan sitta i ett varmt rum. Som inte kan ta dagen förgiven. Som inte ens har en tidning att linda in sina frusna fötter i.
 
Jag tycker det är fruktansvärt att det finns personer som tvingas sova utomhus för att det inte finns något för dem. Vad är det för samhälle vi lever i?
Sova i -20 grader.... vaknar man ens? De har ingen tjock dunjacka eller sovsäck som tål ner till -35.... De har inte raggsockor som är torra när de ska somna. De har inte rena kläder som håller kylan borta bättre än smutsiga.
De har bara sig själv och tilliten att försöka överleva ännu en natt och en dag och ytterligare en natt och så vidare.
En del nätter kanske de kan få komma in på ett härbärge om de lyckas få tag i pengarna som det kostar.
 
Jag mår faktiskt illa av att det ser ut som det gör!
 
I den bästa av världar skulle ingen behöva frysa ihjäl för att de inte har tak över huvudet och värme kring kroppen.
 
En del säger: Hemlösa får skylla sig själv.
 
NEJ!!!
 
Det finns en del, ytterst få, som själv väljer att hålla sig utanför socialsystemet. Och varför då? Ja det kan bara de själva svara på. Kanske är det så att de har blivit "blåsta" så många gånger i sitt liv så att de inte längre orkar försöka förstå det. Kanske har den en psykisk sjukdom som gör att de inte kan förstå vad som krävs av dem. Kanske har de blivit av med allt och inte orkar ta sig igenom det. Vem vet? Endast de själva.
 
Men många vill ha sitt eget kryp in men kan inte få det. Det finns ingen inkomst. Det finns inget i deras framtid som hjälper den. Det finns inget jobb. Det finns inget. INGET. Och vem kommer någon vart utan nåt?
 
Jag hoppas att vintern inte skördar allt för många på grund av kylan. Och jag önskar att härbärgen blev fler och att det innebar att många fler iaf fick sova en natt i lugn och ro. Värme. Ett mål mat. Trygghet. Någon som ser dem.
 
Jag önskar verkligen ingen att vara hemlös. Det är inte värdigt!! Det är inte mänskligt. Det är INTE OK!
 
 
 

Fest bland vänner och hundar

Det heter ju att "ärlighet varar längst".... Jag lever ensam i tvåsamhet! Så var det sagt!! Det är dock INGEN nyhet för de som känner mig väl.... Många av er läsare tror att jag är ensamstående... Ja... vad ska jag säga?? Jag har valt att leva så och acceptera det MEN ibland så känner jag: NU FÅR DET TA MIG FAN VARA NOG!!!!!!
Det "passar" aldrig att följa med på nåt..... det passar aldrig att lära känna nya människor, eller människor överhuvudtaget.... Det är "livsfarligt"...
Jag är social och jag har blundat så djävla många år för det... suttit här och bara varit ist för att leva... USCH!!!
 
Vi var bjudna på fest till Nisses uppfödare. Och som vanligt så passade det då INTE att komma med...
Jag tänkte: Skit det samma!! Som om det skulle vara nåt nytt...
Nisse och jag packade ihop oss och åkte iväg :) Och FAN vad kul vi hade :)
 
Värdparet bjöd på fantastisk mat :) Så galet gott det var :)
Alla gästerna var helt fantastiska och vi hade så himla kul :) Alla pratade med alla och det var som om jag kände de flesta redan :)
 
Det var några som sa: Åhhhh vad vi har längtat till den här kvällen.
Jag förstår dem! För just nu så känner jag: Åhhhh måtte jag bli bjuden om de anordnar detta nästa år igen :)
 
 
OMG så gott det var!!!!
 
Skulle jag ha närmre så hade jag åkt upp idag och ätit lite "dagen efter mat" :D
 
Jag hade bakat två kladdkakor med ganache överdrag :) De hade pepparmintssmak och över ganachen hade jag strött mariannekross :) Det blev uppskattat det också :) Kul!!!
 
 
Min älskade prins som var med på festen är mer död än levande idag :) Det tog på att festa loss med syrran :)
 

Nisse och Diva <3 Åhhhhhh vad jag älskar dem!!!! Och även pappa Bicco och mamma Bella var med på festen :) Även "morbror" Gonzo kom ut en sväng och hälsade på oss <3 Kärlek!!!!
 
Men idag ligger Nisse och sover :) Han rör inte många morrhår :) Hahahhaha
 
 
Trött kille!!!!
 
 
Tack än en gång Camilla och Marcus m familj för en helt underbar kväll :) Den gav mig ny härlig energi som jag kommer bära med mig länge :)
 
Kram och hej från Nisse och mig :)
 
 

Dagmamma eller dagis, VAR finns du/Ni????????

Min fina prins är i stort behov av "dagmamma" från och med början av januari (Heltid). Om jag inte lyckas hitta någon dagmamma/plats så kommer vi förmodligen att tvingas omplacera honom. Han är jordens gulligaste kille som älskar allt och alla. Busig? JA absolut! Men även full av kärlek och omtanke. Han har gått valp- unghund och första lydnadskursen. Lyssnar och vill hela tiden lära sig mer. Han tål dock inte stress utan får då "ont" i magen och behöver vila.

Finns det någon i dessa områden som kan tänka sig att bli Nisses dagmamma? (Vallentuna, Upplands-Väsby, ev Täby, Sollentuna, Järfälla)

Givetvis betalar jag ersättning.

Kram och ni får gärna dela min förfrågan. OBS... Nisse kan heller inte vara ensam...