En liten trollslända, citronfjärilar och en bit kaka

När jag vill unna mig RIKTIGT bra shopping åker jag till Fullerö :) I LOVE IT! 
Det finns mycket "bra att ha" och mycket väldigt fina saker där.. sen finns det även saker som har ett pris som inte riktigt överrensstämmer med min ekonmi, men det är en annan sak :D
 
Igår tog jag och 4 av mina döttrar en tur upp dit... som alltid står det fikapaus på menyn när vi är till Fullerö Handel.. 
Så galet mysigt!! Älskar!! 
Deras café är helt fantastiskt med olika oaser där man kan låta alla sinnen få sitt... MYS! Och de har så bra pris på sitt café.. inga fantasipriser! 
 
Mina yngsta passade även på att testa deras ena hängande fåtölj.. och jag sjunger lite för mig själv: Om jag hade pengar... tralla lalalalalla... om jag hade pengar.... :D
Men jag köpte iaf grodan :D Han står utanför min ytterdörr nu.. hoppas att han får stå kvar där! Så att han inte vandrar iväg med någon som han inte ska gå iväg med :D
Sen köpte jag även en trollslända och idag satte jag upp den :D
 
Den är SÅ fin!!! Så fin!! Och precis som med grodan så hoppas jag att den stannar på MIN vägg!! 
 
Nu är det vår :D And I love it! För jag har sett citronfjärilar :D
 
Och på tal om vår... världens bästa Peter m. personal hjälpte mig att skifta däck idag :) THANK YOU!! 
Det är alltid världens bästa service där.. alltid! 
 
Så nu kan jag köra med en lättare känsla :) Det är en befrielse att skifta till sommardäck... LOVE!! 
 
Sen ska ni få en blandad kompott av min ena dotter och mig.. vi hade lite tråktigt idag.. så vi tog några selfies.. :)
Jag bjuder på dem.. utan att hon vet det.. vi är ju ändå uppe på instagram och fb :D
 
Nu ska jag dyka ner i soffan och bara vara.. de yngsta tjejerna åkte iväg till sin pappa ikväll och myser där några dagar :D 
Själv ska jag jobba och planera inför att eleverna startar igen på måndag efter ett välbehövligt påsklov :D 
Saknar mina fina elever!!! Och längtar efter att få jobba med dem igen.. 
Jag har absolut världens bästa jobb :D 
 
Puss och kram från mig till dig
 
Psst... tjejerna fick en härlig överaskning från Haribo... Så nu ska vi ställa till med godisfest för våra vänner :D
 

Bland myror, citroner, barn(barn), bilolyckor och epilesihelvetet

Påsken är en underbar högtid!
 
Eller egentligen skiter jag väl i påsken. Jag älskar att vara ledig och pyssla hemma! Påsken är på nåt sätt starten på våren och allt som komma skall.
Lediga varma kvällar, lite rödvin på altanen eller i uterummet, njuta och leva. Må gott!
 
Har du gjort något skoj på din ledighet? Om du varit ledig förstås?
 
Själv har jag börjat ställa i ordning här hemma. Eller jag har gjort det i tanken så att säga... det låter mycket bättre om jag säger att jag börjat :D Fast det är ju då förstås inte en direkt sanning.. But who cares anyway?
 
Jag har iaf hunnit med att bli mormor igen :D What a feeling! Eller.. jag fattar INTE att jag kan vara det? För mentalt är jag inte så "gammal" att jag kan bli sånt? Mormor.. jag kan inte ens sticka!
Men den lille gossen är bedårande och han stal förstås mitt hjärta så det visslade om det! MY GOD!!
 
Och på tal om de små liven till barnbarn så var jag till Motala och hälsade på två av dem igår.. Sötungar.. Små gullefjun som inte har en blekaste aning om vem jag är men ändå har tillit till att sitta hos mig och småprata om livets stora gåta.. äta majskrokar tillsammans och titta på TV.. och läsa böcker :) Som jag sa till deras pappa: Kan du inte stoppa tiden lite nu.. de växer för fort! De är helt ljuvliga...
 
Mormor... jag kan inte ens koka sylt.. typ.. eller lägga in gurka.. eller virka.. alltså jag kan verkligen inte sånt! Men jag kan baka och laga mat.. räknas det? Och jag går i Converse.. får man vara mormor då? Jag vet inte ;)
 
Men en sak vet jag, och det är att påsken, som är starten på våren, ger mig vår-feelings för fullt. Och jag känner att myrorna väcker något till liv... de visar att även om vintern är ett helvete och stacken har raserats så kan man bygga upp ALLT på nytt :) Därför kom det en myra  med mig hem :)
 
Den ska bo i min trädgård... symbolisera att livet fan inte är lätt men att allt går bara man vill... Kanske den får sällskap om jag lyckas hitta fler :D
Älskar den redan!
 
Och på tal om att älska.. När jag är på Cypern (alldeles för längesen nu.. ) så älskar jag att doften av citrus slår emot mig när jag kommer ut på gården.. Och gissa vad..
Jag ska ta livet av ett citronträd.. eller jag menar.. NU ska jag försöka få ett citronträd att överleva.. det lät lite mer positivt eller hur? ;) Så jag passade på att investera i ett sånt.. och det doftar halleluja moment :D

Tjejerna sa: WOW en citron.. ska vi plocka den? Jag sa: NEJ för sjutton.. det är den enda som kommer att finnas där så låt den va för guds skull :D
Tron på mig själv som trädgårdsmästare är GRYM!!
 
Och ja, kvällen igår avslutades med en tragedi på vår väg hem från Motala.. vi hamnade mitt i en bilolycka som ni alla har kunnat läsa om på en viss tidning.. eller kanske fler... för den var så enormt stor och lika obehaglig som stor..
Vi satt fast i drygt två timmar... men många hade suttit det dubbla... så ska inte klaga.. Vi roade oss så gott vi kunde med snapchat och att se på våra medbilister... Herre GUD vad konstiga människor det finns.. Vilken vuxen karl sitter och gräver sig själv i näsan.. ÄCKEL... Men en och annan ögongodis hade vi också.. tills vi blev påkomna och inte vågade titta dit nåt mer.. URSÄKTA oss... vi vet att det INTE är ok att stirra... Men om gud släpper ner dig bredvid vår bil.. ta det snacket med honom ist... ;)

Och på tal om skit.. när jag ändå håller på och gnäller här..
Idag visade sig epilepsin igen.. förbannade skit!
Som jag sagt tidigare.. älskar våren och solen.. men när solen visar sig mer och mer så ökar också anfallen hos dottern mer och mer..
Idag tillbringade vi dagen i tjejernas pappas fina nya lilla radhus.. och så bestämde vi oss alla för att gemensamt åka iväg och handla.. varpå dottern säger: Jag får anfall...
Varpå pappan slänger upp dörren och rusar runt för att hinna ta emot henne...
Allt slutade bra.. men både hans och min puls var långt över tillåten hastighet... Förbannade epilepsi...
Vi fick iaf en bra eftermiddag och jag passade på att beställa ett loungeset till min framsida.... det kommer på fredag :)
 

Längtar efter att få mysa tillsammans med mina barn, vänner och alla andra som vill hänga här hos oss i sommar :D
 
Nu ska jag dra mig en våning upp.. fundera lite mer över livet.. vad som erbjuds och vad jag vill göra :D
 
Önskar dig God Natt :D
 
Puss och kram
 

Kärlek och respekt!

Sitter och funderar på det här med: Kärlek och respekt!
 
Jag brukar säga att den enda kärlek du verkligen kan lita på att håller hela livet är den till dina barn (och husdjur). 
Visst kan man älska sin sambo, partner, man, fru, särbo och så vidare.. men du kan aldrig vara säker på att den håller resten av ditt liv.. som kärleken till dina barn gör..
 
Tänk om det vore som i sagorna: Och så levde de lyckliga i alla sina dagar! 
 
Vackert! Men en av de första lögnerna ett barn lär sig! 
Det finns inget "så levde de lyckliga i alla sina dagar"... Även om man nu lyckas leva alla sina dagar så är inte alla dagar lyckliga.. det finns med- och motgångar i alla förhållanden. 
Det gäller bara att hitta lösningar och sätta fokus på att kärleken fungerar, att man iaf önskar att den fungerar. 
 
Idag läste jag en artikel där det stod: Hellre lever jag ensam än i ett dåligt förhållande!
Ja, varför ska vi vår korta tid här på jorden leva i ett dåligt förhållande om vi inte behöver?
Det finns en del personer som på grund av socioekonomiska skäl tex är tvingade att leva i dåliga förhållanden. Det finns även andra orsaker som gör att man är tvungen att "stå" ut i sitt förhållande (tänker inte gå in på det).. 
 
Men i det stora hela så behöver vi inte göra det här uppe i Norden! Vi är fria att lämna ett dåligt förhållande utan att egentligen fundera över OM vi kan göra nåt så att det blir bättre?!
 
Läste för många år sen, att NÄR en kvinna väl säger: NU vill jag skiljas / separera, så har hon tänkt på det i genomsnitt 4 år före hon tar saken till handling..
4 år!!
Kom inte och säg att det är ett snabbt beslut som kommer över en natt! 
 
Ändå fastän det är ett beslut som har många år av genomgång fram och tillbaka.. så betyder det inte att beslutet är lätt när det väl tas. Sorgen över att det inte fungerar finns där konstant. Sorgen över att det man en gång hade som var så vackert.. nu är borta.. det gör ont! 
Jag tror inte att någon är lycklig som lämnar ett förhållande... för det är ett misslyckande. Det är ju inte det man tänkte att skulle hända. 
Man skulle ju gå där hand i hand även som gammal.. Man skulle älska varandra och respektera varandra.....
 
Istället så går man skillda vägar och de enda som blir riktigt drabbade är de eventuella barnen som är inblandade. De som gråter på kvällen för att familjen inte är som den borde vara, tillsammans. 
 
Men om inte kärleken finns, och inte heller respekten för varandra.... så går det inte! 
Det betyder trots allt inte att man inte älskar varandra... Man har försökt allt.. man har vänt och vridit.. men det dog någonstans på vägen... och ingen vet exakt var eller när det hände... 
 
Nu är det enda man kan göra, fokusera på det absolut finaste som finns kvar: Barnen. 
Det är barnen som värmer hjärtat när man tänker på dem... Det är via dem som man känner så mycket kärlek så man nästan svimmar och allt bara svämmar över... Det är det finaste som finns kvar från tiden man hade tillsammans. 
Och det är det som är det viktigaste att ALLTID tala om för dem. Mamma och pappa slutar ALDRIG att älska er oavsett om vi inte längre älskar varandra.. För ni är alltid våra nummer ETT!! 
 
Kram och kärlek från mig