Lycklig av det lilla mitt i det stora

Jag kan fortfarande sätta mig på altanen och titta på mitt hus och tänka: WOW, det är mitt... (eller ja, banken äger det minsann om vi ska vara korrekta... men vem räknar sånt?)
 
Idag hämtade jag tjejerna från skolan (det är min vecka att ha dem) och så åkte vi till Arninge för att köpa skor ochc lite andra små saker. 
Vi passade även på att äta där i lugn och ro. 
Hade en toppen mysig kväll tillsammans. Ä L S K A R  lugnet som infinner sig hos oss...
 
När vi kom hem var det fortfarande varmt och skönt ute. Tjejerna fick ta varsin glass och jag satte mig i soffan på framsidan och tittade på dem är de satt på sin gungställning och småpratade. 
Och där och då kände jag det: Lyckan av det lilla!
 
Lyckliga barn och lycklig mamma! 
 
Vi har det så bra! Jag mår så bra! Så här skulle det varit för längesen! 
Men jag tror ju på att allt har sin tid och nu var det min tid. Jag tog steget som jag så länge funderat på. 
Jag kände sån enorm värme och lycka är jag satt där och tittade på mina yngsta älskade döttrar. 
 
Jag vattnar mina blommor och njuter av deras skönhet. Att hitta lyckan i det lilla kommer bara mer och mer till mig. Känner ett lugn inom mig som jag inte känt på så många år. Kan välja vem jag vill släppa in i mitt liv! 
Det ÄR så ljuvligt! 
Kan inte riktigt skriva det jag känner.... men det är helt outstanding! And I love it! 
 
 
Kanske har lyckokakan som jag fick på Chop Chop idag helt rätt.... "Det är skönt att veta, att allt blir bättre"
Ja, just nu så känns det iaf så :) 
För allt kan bara bli bättre :D 
Det är jag som väljer det nu! 
Mitt liv = Min lycka! 
 
Puss och hej från mig till dig
 

Att hamna hos människor med total avsaknad av smak...

Det ÄR skandal!
 
Jag har hamnat i en värld där det inte finns en tillstymelse till förstående av mode!
 
Jag är en kvinna i mina bästa år! Det har jag iaf hört någon säga... Hur som helst så är jag väldigt snygg! 
Och när man är så snygg som vad jag är, ja då förväntar man sig lite kvalitet!
Lite Gucci, LV och kanske en och annan Ralph L eller Prada..
 
Men vad får jag?
 
Jo någon djäkla... typ RUSTA??? 
 
Alltså hallåååååå?? Rusta liksom... Man skäms ju som en.. nej, nu tänkte jag säga, hund.. och ja det går ju liksom inte! 
 
Jag tänker nu sura tills den här stora människan sätter sig i bilen och ser till att jag får korrekt utstyrsel! Allt annat är ju katastrof för en dam av min kvalitet! 
 
Sen att jag fiser som en hanhund.. ja det hör INTE hit.. Inte heller att jag lyfter på benet när jag kissar och sprattlar bakåt värre än en höna i trädgården..
 
Jag är en dam av rang och borde värderas därefter! 
 
För er som inte vet, så är jag Nisse The Rottweilers mamma!! Och det vill säga en hel del... 
 
Over and Out från en MKT stött och surande dam i sina bästa år! 
 
 

Singel - arbetsplatser - förbannelse och lite annat i gorumetväg

Idag när jag stod och diskade... Ja den där helvetes diskmaskinen... Den är ju DÖD! Men nu är det i alla fall en ny på väg, beställde idag. Fick ju lov att beställa hemleverans, installation och bortförsel av den gamla djävla maskinen.. Irriterande = NOT! (Ok, kanske lite då...)
Det kostar att vara singel... But it´s so worth it! 
Men när jag tänker på mina pengar så gråter jag en skvätt i alla fall... 
 
Men skit samma! 
 
I alla fall, när jag stod och diskade, så kom jag på mig själv med att fundera på det här med arbetsplatser...
 
Och jag insåg att jag endast haft EN arbetsplats som Gud glömde! Eller rättare sagt... Gud hade glömt att ge ägaren lite.. vad ska vi säga... Medkänsla, empati och välvilja... (Och bra mycket mer än så!) 
Det var min första arbetsplats... Och jag fullkomligt avskydde hon som ägde butiken jag jobbade i.. Hon var en elak satkärring som inte brydde sig hur eller var hon kläckte ur sig sina elakheter... 
Jag stod ut en månad.. sen gick jag ut genom dörren och återvände INTE!
Min pappa sa då en MKT klok sak till mig: Var du än kommer att jobba, så kommer det att finnas en eller fler personer du inte tycker om! Men du får lära dig att hantera det....
 
Men när jag stod där och diskade.. så kom jag på en sak.. Jag har trivst så bra på alla mina andra arbetsplatser! Har haft roliga jobb :) Och härliga kollegor :) 
Jag kan faktiskt tänka tillbaka på alla mina arbetsplatser, även den med satmaran, och tänka, wow, så mycket roligt jag gjort :) Och på vilka härliga ställen jag har jobbat :) 
 
En cykelaffär... där skrattade vi absolut varje dag :) Vi var tre stycken som jobbade där... plus chefen och hans fantastiska fru :) Jag har så många roliga minnen därifrån :) Som att jag sålde cyklar "fel" enligt min chef :) 
Jag sålde för stora cyklar till barnen... då skulle de ju inte komma tillbaka året efter och köpa en ny :) 
OBS, han sa det med glimten i ögat :D 
Eller när det kom in en "gubbe" i affären och ville ha hjälp med cykeldäck.. Och vägrade ta emot min hjälp för jag var ju bara en "flicka"... Han krävde hjälp av chefen..
Då kom min chef till undsättning, supertrevlig mot gubben.. frågade gubben om jag inte visat honom vilket däck han skulle ha..
Gubben muttrade att det hade jag väl i och för sig gjort, men kunde man verkligen lita på det? Och min chef svarade, ja då är det nog ditt problem om du inte litar på min personal, för hon vet vad hon gör! Så ska du köpa några däck här får du ta hennes hjälp... 
OM gubben blev snopen :D Gissa? 
 
Eller som när jag jobbade på Rädda barnen... Åhhhhhh... älskade min föräldra och barngrupp som jag var ansvarig ledare för.... Så mycket jag fick berättat för mig, så mycket jag fick uppleva, så mycket fina föräldrar och barn som jag fick tillbringa dagarna med :) LOVE IT! 
Och även där hade jag bästa chefen någonsin :) Samt kollegor :) Himmel vad roligt vi hade!
Som på julbordet.. när jag och en kollega tog efterrätt för 4 eller 5 gången.. och vår chef sa: Hörni, jag tror det finns andra som vill ha efterrätt också... :D OJDÅ, sa vi och skrattade gott :) Vi fick länge "äta" upp vårt efterrättsätande :D 
 
Eller som när jag jobbade som tandsköterska... Ett givande och härligt jobb :) Tänk vad många underbara patienter jag fick möta... allt från barn till äldre... tandvårdsrädda, orädda och tveksamma... Bara att få följa tandvårdsrädda från att våga ta steget in i behandlingsrummet till att de faktiskt kunde laga sina tänder = WOW! Det var stort och jag blev lika berörd varje gång! 
Eller att få vara med om operationer, akuta som inbokade... Så coolt och jag tänker ofta på vilket härligt varierande jobb det är att jobba som tandsköterska :) Den ena dagen är sannerligen inte den andra lik!
 
Men även mina jobb som jag nu har som SYV.... det är underbart att få hjälpa olika personer med deras drömmar och deras önskan om att nå mål :) 
Det är spännande att få följa en persons resa :) 
När jag jobbade med rehabiliterande ärenden.... så finns det ett ärende som berör mig mycket... en person som kom till mig och inte kände något hopp alls längre... till att blomma upp och idag vara anställd med mkt goda framtidsutsikter.. Herre gud vad det värmer!! 
Jag får en kram fortfarande av personen när jag möter den... Jag blir varm inombords över att min hjälp ledde till allt det fina det gjorde och gör! 
 
Samma sak att jobba med SFI... Att få möta de olika ödena som jag gjorde.. men ändå all denna kärlek! Och lycka över att få en ny möjlighet i ett nytt land... Att lära sig ett nytt språk och nya sociala spelkoder i ett land där man kommer med tomma händer... Jag blir även där berörd av vissa personer som "stannade" kvar hos mig... 
 
Hur det än är så kommer det alltid att finnas personer som berör mer än andra... såna som man har kvar med ljust minne... 
 
Så är det på mitt nuvarande jobb också.. det finns elever som jag ALDRIG kommer att glömma! För att de har en extra ombonad plats i mitt hjärta :) Elever som jag hoppas få möta en dag i framtiden.. där allt är bra och jag får höra om deras resa som de gjort :) 
 
Tänk vad härligt livet kan vara, när man ger det en möjlighet att utforskas och levas :) 
 
Ja, då gör det liksom ingenting att jag just nu har ruinerat mig på både en "djävla" diskmaskin och torktumlare.. där jag även var tvungen att köpa till installation och bortförsel av den gamla skiten... 
Men jag är ju singel och definitivt INTE kunnig på installation... so what to do? 
 
Men jag ler iaf :) För jag har så himla mycket som gör mig lycklig, och det är det, som räknas!
 
Puss från mig till dig :)