Det är inte alls som du tror... det är så mycket bättre!!

Jag skrev ett inlägg för något år sedan, som handlade om Nisse. Jag ser en nalle - du ser ett monster....
 
Vår Nils var en fantastisk hund ända tills han blev påhoppad, och blev  både fysiskt och psykiskt förstörd av en annan hund. Jag försökte att jobba tillbaka honom genom att gå privata kurser hos en MKT kunnig hundförare. Det hjälpte inte och vi stod mellan två val... Det ena var inte ens aktuellt i våra hjärtan, nämligen avlivning... Tack och lov tog Thomas över honom och han mår nu toppen på alla sätt och vis..
Fast han går in för att skydda mig när vi träffas.. Det märkte jag på flygdagen när vi möttes upp och Nisse återtog skyddsinstinkten direkt och Thomas stod som ett frågetecken.. 
 
Media blåser ofta upp en bild om HUR farliga och hemska den här typen av hundar är... Jag blir lika förbannad varje gång! 
Men vet att man inte kan bota idioter! Och NEJ alla journalister hör inte till den kategorin!! Men många vill ha ett säljande inslag i sina mediala kanaler... 
Det märkliga är att om en Rottis, Staffe eller någon annan ras av arbetande hundar är den som är föremål för ett ärende i pressen... så är det just precis vad de är...Ett förmål och med stora rubriker dessutom..

Men när såg ni rubriker över att en Golden, Chihuahua eller Labrador bet någon? Nej just det... För det händer nämligen också! Men då står det att "Hund bet människa..." och så vidare... Eller "Hund anföll..."...
 
Media är en mkt stor del i att hundraser oavsett vad det rör sig om... får ett skadat rykte.... Ett rykte som vi ägare sen ska försvara och förklara..
 
Ja det är klart att vissa hundraser är mer benägna än andra att "verka farliga".. Men då är det ofta en fullkomlig inkompetent människa bakom kopplet. INTE hundens fel att den blir "knäpp och knasig". (Det finns absolut hundar som det slår slint för, men då ligger det ofta sjukdom bakom allt som oftast)
 
Du kan få absolut vilken hund som helst att bli "galen".. Jag har sett en Golden R aggera vakthund. Det var absolut inget att leka med. Den hade tänder i klass med en vithaj och man kunde inte ens gå förbi huset den bodde i utan att få hicka av rädsla för att hunden skulle ta sig utanför staketet... Jag var rädd för den! 
Den bodde i de fina kvarteren i Nacka (Saltsjö Duvnäs)... och varje morgon när jag skulle gå förbi den så dog jag en smula av skräck... 
 
Jag har varit en del på utställningar och sett både små och stora raser attackera både andra hundar och människor... Folk med små raser kommer oftast undan med: Den är så rädd för stora hundar.. 
BLA BLA BLA....
Nej din hund är OUPPFOSTRAD och den har fått göra precis hur fan den har velat... 
 
Det borde införas körkort på att få äga hund, alternativt måste på att gå valpkurs och unghundskurs för att få köpa en hund. ALLA borde göra det! 
 
Mina döttrar mötte så många gånger på människor som sa: Usch en sån där otäck hund... 
När vi var ute med Nisse.. 
De blev lika sårade varje gång. Det var deras nallebjörn, deras älskade hund, deras trygghet..
 
Tänk om folk ist kunde fråga, våga fråga, vara intresserade av att fråga, visa empati... eller helt enkelt bara vara tysta!
 
Jag begär verkligen inte att folk ska älska den rasen som ligger mig varmast om hjärtat... men jag lovar att jag kan svara för mig själv när någon säger nåt! 
Men när det gäller mina döttrar så ska de INTE behöva höra sånt skit!! De ska inte behöva ta ord från okunniga vuxna människor.. Som Alice tex.. När hon ville leka med ett barn från hennes skola.. och hon kom hem och var så ledsen för att barnet inte fick komma hem till oss och leka...För det barnet var nämligen... allergisk mot just Rottweiler.. Och Alice var jätterädd för att hon skulle bli allergisk mot just vår hund??????
 
Jag dör!! 
 
Förklarade lugnt och sansat att, NEJ, man är inte allergisk mot en ras.. Man är allergisk mot ett ämne som finns hos pälsdjur, i just deras päls.. Man kan reagera olika på katt, hund, kanin och så vidare.. beroende på hur deras talgproduktion fungerar.. Men man kan INTE vara allergisk mot EN ras!! 
 
Däremot så kan man vara hundrädd... Och det går att bota! 
 
Nej, det heter att upplysning kan hjälpa de dumma att bli kloka.. Men det tror jag inte heller riktigt på ;) Man måste själv vilja, ha intresse och förståelse för att förstå :) 
 
Och det är som det är när det inte blev som det skulle!!
 
Men om alla ni som spyr över alla dessa farliga hundraser.. skulle ta ett steg närmare lite förståelse genom att tex titta på när mina döttrar ligger på golvet och gosar med en sån där "best"... Så kanske även ni kunde lära er att hålla munnen stängd ist för att öppna den i ren okunskap!!
 
 
 
Och om ni nu måste öppna munnen och säga nåt elakt... Välj att göra det när jag är själv ute med hunden.. för jag lovar att jag har nåt ännu bättre att säga om er :D 
Annars gör jag som jag brukar :D Jag LER... för jag vet att det inte går att bota idioter :D
 
Puss på er!!
 
 
1 Ellen:

skriven

Hej
När jag var liten blev jag påhoppad av en hund och sen dess var jag rädd för alla slags hundar . Jag fick hjälp så det blev bättre men jag har respekt föe hundar men som du säger vet jag ju att allt handlar om uppfostran :)

Jag har som vuxen fått småhus se efter mig och när jag bett ägaren ta hand om sim hund så har de bara ignorera mig

Däremot i somras mötte jag en sån där superstor hund som var lös , vågade inte cykla förbi . Men när ägaren vände sig om sa jag bara att jag var lite rädd och han tog hunden till sig och tacka för jag inte börjat skrika :)
Så de är helt upp till ägaren hur hunden beter sig :)

Tack för en intressant blogg

2 Annorlunda:

skriven

Jag utmanar dig att svara på 11 frågor!
Regler:
1. Nämn vem som motiverade dig!
2. Svara på frågorna!
3. Nominera 11 nya bloggare!
4. Ge de nominerade 11 nya frågor!
5. Uppmärksamma bloggarna att de blivit nominerade!
Mina frågor:
1. Ange ditt fullständiga namn!
2. Vad är du utbildad till?
3. Vad jobbar du med?
4. Vad är din största framtidsdröm?
5. Hur många barn har du?
6. Vad heter dom?
7. Vad är dina intressen?
8. Vad handlar din blogg om?
9. Har ni några djur, i så fall vad?
10. Har du några tips till framtida bloggare?
11. Är det något ni vill att jag skriver om i min blogg?
Det skulle vara jättekul att läsa era svar!

nouw.com/annorlundaannorlunda

Svar: Jag lovar att jag ska försöka hinna :D Kram
Tjejmorsan

Kommentera här: