Invecklat och utvecklat

Som jag har sett fram emot mina två karriärutvecklingsdagar! 
 
Jag borde ha läst min master i höst! Det är så galet roligt att få gå vidare i sin karriär.. Som jag sa till min pappa, jag skulle lätt kunna bli en inventarie på Universitetet.. 
 
Men nu ville livet nåt annat även denna höst och Universitetet står kvar och likaså min master. 
 
Så då får man ta till de karriärutvecklingsmöjligheter man får. Och idag var det äntligen dags för första dagen av två.. 
Och det är ju då, jag sitter med århundradets förkylning.. som tillika drabbar mina lungor efter läkarslarv för några år sen.. Då när jag hade typ 20% i syresättning när de äntligen tog emot mig.. och vips låg jag med full styrka i andningsmask med diverse "skojiga" mediciner i näsborrarna... 
Som tack för det fick jag någon form av förkylningsastma och inhalator är numer min bästa vän!! 
 
Men jag klagar inte :) Jag kan ju iaf andas då :D 
 
Hur som helst, idag har jag lyssnat till några underbara föreläsare... En av dem har jag lyssnat på förut. Han är suverän och vägledning är hans ämne. Leif Andergren
Jag gillar hans vägledningsmodell som heter: etappmodellen... 
Hans sätt att föreläsa är magiskt. Han berättar och förklarar på ett lätt sätt, han får den mest märkliga vägledningssituationen att låta som en stilla havsbris :) Och man blir inspirerad att hitta sina egna vägar och möjligheter. 
 
Nästa lysande föreläsare var psykologen Peter Friberg som jobbar inom Magelungen. Han jobbar med något som jag själv även brinner för, nämligen, hemmasittarna. WOW!!
Hans sätt att föreläsa var enormt profsigt!
Jag kände att vi vuxna gör så mycket fel, vi tror att vi vet så mycket och kan så mycket.. men egentligen så kan vi ingenting..
Jag skulle vilja ha hans föreläsning inspelad och titta på den om och om igen. Han sa så många bra saker om hur vi vuxna INTE ska agera i olika situationer.
Utan att vi ska tänka på att vara närvarande, ödmjuka och på riktigt intresserade av vad barnet/tonåringen har att säga.. vi ska lyssna!
Och sen en sak som är A och O och som jag själv brukar säga: Det lönar sig INTE att tjata...
Barn behöver inte det.... De behöver uppmuntran och ännu mer uppmuntran!
 
Sen var jag tvungen att gå eftersom jag hade föräldramöte ikväll för mina 9:ors föräldrar...
 
Men en sak som jag absolut tog med mig var detta:
 
En elev är INTE dålig på matte, det är pedagogen som inte lyckats lära eleven att knäcka koden!!
 
WIIIIIIEEEEE.... det är ju det jag alltid sagt :D Alla kan om de bara får lära sig på rätt sätt :D
 
Puss och kram från mig 

Kommentera här: