När livet ger dig citroner

Ja herre gud!
 
Tänk vad många vägar vi kan välja att gå här i livet.
 
En MKT klok vän sa till mig för många år sen när vi satt och pratade om händelser i våra liv: Man kan ALDRIG skylla sitt liv på någon annan, det är upp till en att göra sitt liv till det liv man vill ha!
 
Det finns ett uttryck som säger: När livet ger dig citroner - Gör lemonad!
 
Lemonad är gott! Och Citroner är en fantastisk grund till den också. 
 
Men att använda sina citroner till att förpesta för sig själv och andra, då har man liksom missat grunden till en god lemonad! 
Man kan se på vänskap på samma sätt... 
 
Jag har idag förstått ännu en gång att min och Peters kärlek är otroligt provocerande. Det kom som en chock för mig... även om jag hade anat det. 
 
Vet ni vad, Peter är den sista ingrediensen i min lemonad. Han tillförde sockret som behövdes... genom sitt sätt att vara mot mig. Respekt, omtanke, kärlek och vänskap. 
 
Men det är uppenbart att det inte är något som ses med blida ögon från vår omgivning. 
 
Och det i sig är sorgligt! 
 
Själv har jag svårt att se kärleken som en provocerande händelse i någons liv. Men att säga att någon blir dum i huvudet i samband med kärlek, det säger nog mer om den som säger det än den som är kär. 
Visst blir man lite "knasig" när man är förälskad. Det kan nog alla som varit riktigt förälskade någon gång intyga.. men dum i huvudet, nej, det blir man inte! 
 
Ord som sagts kan aldrig tas tillbaka och ersättas av andra. 
Lagt kort ligger i det fallet. 
 
De där citronerna blev ingen lemonad, det blev bara renpressad citron som inte ens är gott att ha i vattnet, för det var beska citroner. 
 
Och var och en är skyldig att ordna sitt eget liv som de vill ha det. 
 
Livet är ingen djävla dans på rosor. Alla har vi våra motgångar och förbannade citroner som vi får välja att använda på det sätt som passar oss. 
 
Ni som tror att mitt liv har varit/är en dans på rosa rosenblad.... Till er vill jag bara säga: Nej! Jag tog citronerna... grät... funderade.... kasta dem omkring mig... plockade upp dem igen och gjorde en förbannat god lemonad. 
Men det betyder INTE att livet går på räls! 
Eller att det är ett rosa skimmer som glittrar konstant! 
Jag får också vända på pengarna, handla på rea och tacka nej till saker i mitt liv. 
Mina barn får INTE allt de pekar på... jag säger nog mest nej och åter nej.... till dem. 
 
Jag är rätt så trött på att få höra: Ja men du lägger ju bara upp puttinuttiga saker på FB och ert liv är ju så djävla fint och gött... 
 
Hm.... som en annan vän sa en gång: Vem fan vill se någon annans elände och skit? 
Den vardagen har väl för fan alla, miljonär som fattig.... 
Och NEJ, det är inte roligare att gråta i en Jaguar än i en SL-buss..... Tårar är tårar och gör lika ont var fan man än gråter dem! 
 
Peter och jag har haft och har bitvis fortfarande en djävligt tuff tid bakom oss/framför oss. Den har kostat/kostar oss, pengar, smärta och en djävla massa energi som ingen av oss har haft/har. 
Men vad det handlar om är VÅR egen sak och inget som behöver basuneras ut här.... Varken nu eller någonsin!
Dock betyder inte det att jag inte skulle vilja skriva om det.. men det handlar mer om respektet mot honom och oss som par. 
 
Nej, vet ni vad, ta era egna citroner och använd dem hur fan ni vill.. men blanda INTE in mig/oss i er lemonad! Vi har fullt upp med att göra vår egen!
 
 
Vi älskar varandra och det gör vi oavsett om det provocerar er eller inte.... Like it or leave it! 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Fröken M:

skriven

Förbaskat kloka ord ! Stå på dig och låt alla missunsamma koka ihop sin egen bittra lemonad <3

2 Christina:

skriven

Bra rutet där! :)
Ja Lemonad är gott dricket bäst tillsammans med dem som man håller kär :) var rädd om kärleken, lyckan,vänskapen,& bejaka livet , låt de som är avundsjuka sitta ensamma med sin bittra sorg, släpp dem inte nära, de förpestar bara livet för andra då de inte själva är öppna för kärlek & lycka.

Kram Christina.

Kommentera här: