Hallon-Vitchokladbullar

Det här med bullar..
Jag undrar om jag någonsin bakar samma två gånger? 
Eller, ja, det har jag nog gjort när jag tänker efter....
 
För någon dag sen så sa jag till Peter, jag måste testa en sak..
Jag vill testa baka, hallon och vitchoklad bullar..
 
Sagt och gjort, tänkte att hallon som såna, det blir för blött... måste finnas frystorkade?!
Japp, jag åker ner och handlar frystorkade hallon och vitchoklad...
 
Gör en deg.. typ:
50 g jäst för söta degar - löser upp jästen i 1 msk honung och en knivsudd salt
smälter 100 gram smör + tillsätter 5 dl mjölk och låter det bli ca 37¤ varmt..
Häller det över jästblandningen..
Tillsätter ca 1-1½ dl ljus sirap.. i degspadet..
Tillsätter även 2 tsk vaniljsocker (BRA kvalitet på det!!!)
Sen blandar jag i ca 12 dl vetemjöl.. man får känna efter. Jag gillar ju att ha aningen lösa degar... 
 
Tror det var allt??? 
 
Låt jäsa i ca 30-45 minuter...
 
Ugn: 250¤
 
Fyllning: Riven vitchoklad och frystorkade hallon - blanda ihop det så det blir jämt fördelat.. Tog två förpackningar av varje..
 
Dela degen i två delar.. Kavla ut EN av dem.. 
Lägg på fyllning.. gör såna bullar ni vill själva, snurror, eller skivade??!! Valfritt efter tycke och smak :D
Låt dem jäsa minst 15 minuter..
 
Normalt brukar jag pensla dem med ägg för att få en lyster... Men Peters ena systerson är äggallergiker så jag försöker undvika det mesta med ägg om jag inte måste ha det... Så att han kan äta om han kommer och hälsar på.. Valfritt alltså :D
 
Grädda dem sen i ca 10-12 minuter :D 
 
Ät och njut!!
 
 
 
 

Kommentera här: