Markus Aujalays kladdkaka på mitt sätt

Otaliga är gångerna jag bakat hans kladdkaka!
 
Den är utan tvekan, den godaste!
 
Min kladdkakegud - Markus Aujalays Kladdkaka är dagens måste!
 
Däremot brukar jag spetsa till den med egna smaksättningar. 
Tex pepparmyntsolja (OBS: måste vara den oljan man köper på apoteket, riktig smak, inget blask)
Det blir som att äta en After8-kaka i kladdversion = YUMMIE!!
 
Eller pepparkakskladdkaka -> -> -> RECEPT från tidigare inlägg
 
Men idag, smakade jag av den med saffran istället. Tog Apotek ♥ Saffran, den är godast och riklig på arom. 
 
 
Så idag till efterrätt blir det saffran & chokladkladdkaka här hemma :) 
 
Färdig på 20 minuter:

150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
0,5 g Saffran
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl

Ugn 200 grader (vid varmluft 175) 

smält smör och låt det svalna. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet!! 

Häll smeten i formen och grädda på nedre delen av ugnen.

Beroende på hur kladdig kaka du vill ha, grädda i 10 -20 minuter.
 
Hoppas ni äter kladdkaka idag och firar av att den krispiga hösten är här :) Njuter lite extra av den röda himlen som kommer fram tackvare den låga solens nedgång. 
Hösten är vacker!
 
Kram från mig

Kommentera här: