Äggfria maränger - Galet gott

Barnens ena bonuskusin är allergisk mot ägg. 
Då gäller det att hitta på något skoj så att även han får känna känslan av kalas. 
Nu när Linnea fyllde år, startade vi chokladfontänen och hade olika saker de kunde doppa i den.
Det blev absolut pop!! 
Och alla barn mumsade i sig för glatta livet! (Även vuxna höll till vid den)
 
Jag har hört talas om äggfria maränger. 
Och nyfiken som jag är, passade jag på att googla efter recept. 
Hittade ICAs eget...
Dock använde jag mig av Zetas kikärter...
Japp ni läste rätt, kikärter.
Fast till marängerna så använder man spadet :D 
 

Ingredienser

PORTIONER: ca 80 små
  • 1 1/2 dl spad från kikärter (Jag använde Zetas kikärter på burk)
  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice (jag hade ingen citron hemma utan tog en mandarin) 
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl strösocker
  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Häll kikärtsspad, citronjuice och vaniljsocker i en bunke. Vispa länge till ett skum med elvisp.
  3. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng. 
  4. Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. 
  5. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme. Förvara marängerna torrt.
Vispa gärna länge.. både före och efter att man tillsatt sockret... Det ska bli en riktigt seg massa... 
 
GOD DAMN vad goda de är!!
Jag brukar INTE tycka om maränger.. Men de här.. YUMMIE!!
Kommer aldrig mer att göra margänger på ägg... NEVER!!
 
Och färdigt resultat... 
 
Jag lovar, de är supergoda!! Och NOLL smak av några kikärter.... 
 
Lycka till
 
Jo, jag la till lite röd karamellfärg.. bara för att :D 
Nästa gång ska jag testa att smaksätta dem med mint.. eller med lakrits och tillföra svart karamellfärg :D
Jag älskar att experimentera!!
 
Bye!!
 

Kommentera här: